Reumpleri cartuşe

Aprint.ro defineşte şi explică foarte clar diferenţele dintre toate cartuşele şi modul în care se reîncarcă.

Preţuri informative reumpleri


Serviciu Preţ
Reumplere Cartus Cerneala Negru HP, Canon, Lexmark 12
Reumplere Cartus Cerneala color HP, Canon, Lexmark 25
Rezerva noua de cerneala Epson, compatibila Intre 20 si 45
Reumplere Cartus Toner HP (12A, 13A, etc.), Canon 30
Reumplere Cartus Toner Xerox Phaser, Samsung ML, Lexmark Optra E 40
Inspectie Cartus toner 10
Chip cartus toner / cartus cerneala Intre 15 si 30

Preţurile sunt exprimate în RON şi contin TVA.


Completaţi formularul de la sfârşitul paginii pentru a afla preţurile concrete atât pentru reumplerea cartuşului dumneavoastră cât şi pentru cartuşul nou original sau compatibil.


Informaţii privind reumplerea

Ca orice maşină sau utilaj, imprimantele, copiatoarele si multifunctionalele au nevoie de întreţinere periodica şi consumabile. Imprimantele pe care le cunoaştem şi cu care ne întâlnim zi de zi sunt de două tipuri: pe jet de cerneală sau laser.

Imprimantele pe jet de cerneală folosesc cartuşe de cerneală sau rezerve de cerneală şi capete de printare ca şi consumabil de bază. Imprimantele laser folosesc cartuşe de toner ca şi consumabil de bază.

Unele cartuse, fie ca saunt de cerneala sau de toner, contin CHIP-uri care nu permit in unele cazuri reincarcarea, iar in alte cazuri aceste cipuri pot fi inlocuite.

Sugerăm să vă interesaţi de preţul reîncărcării înainte de cumpărarea unei imprimante de orice fel si din orice loc.

Cuprins
 1. Reumplerea
 2. Reumplerea cartuşelor de cerneală
 3. Despre rezervele de cerneală
 4. Reumplerea cartuşelor la imprimante laser
 5. Componentele unui cartus de toner
 6. Despre CHIP-uri
 7. Înlocuirea cartusului
 8. Cartuşele originale
 9. Cartuşele compatibile


1. Reumplerea

Reumplererea in cazul cartuselor de cerneala se executa folosind cerneala speciala pentru imprimantele din care fac parte iar cartusele pentru imprimantele laser se reincarca folosind un praf special numit toner.


2. Reumplerea cartuşelor de cerneală

Cartuşele de cerneală se reincarca folosind o cerneală specială. Fiecare marcă de imprimantă foloseşte o anume cerneală. Această cerneală este injectată în cartuş folosind aparatură specializată, certificată în acest scop, care videază cartuşul înaintea injectării şi îi desfundă diuzele (nu seringi Şi ace sterile). De regulă preţul pentru reumplerea unui cartuş neagru de cerneală pentru orice model costă 12 lei, iar reumplerea unui cartuş de cerneală color costă 25 lei, excepţie făcând unele cartuşe de mare capacitate şi rezervele de cerneală.

Atentie! Unele cartuse de cerneala nu pot fi reumplute sau nu permit reumplerea. Un exemplu concret ar fi Lexmark 14, Lexmark 15, Lexmark 23, Lexmark 24, etc., care nu se reincarca decat in cazul in care dupa numarul cartusului apare simbolul "A" (ex: Lexmark 15A). Aceste cartuse in general se inlocuiesc fie cu unele compatibile fie cu unele originale.


3. Despre rezervele de cerneală

Rezervele de cerneală sunt aşezate în imprimantă mai departe de capul de printare. Din aceste rezerve, cerneala este absorbită în capul de printare prin intermediul unor furntunaşe denumite diuze. Rezervele de cerneală nu se reÎncarcĂ, orice ar zice alţii. De fapt nici nu merită. În primul rând o rezerva de cerneală noua, compatibila, nu costă mai mult de 40 lei, un preţ mediu ar fi situat la 20 lei, iar reîncărcarea ar costa tot atât. În al doilea rând, prin reumplerea rezervelor, acestea trebuiesc găurite, ceea ce înseamnă ca nu mai pot fi vidate (scoch-ul nu e o soluţie), din acest motiv toată cerneala se va consuma foarte repede, este dăunător şi pentru diuze, în care va intra aer.


4. Reumplerea cartuşelor la imprimante laser

Cartuşele laser se reîncarcă cu toner. Tonerul, cu toate că unii sunt tentaţi să creadă că e un lichid ca şi cerneala, este de fapt un praf. În timp, fără o inspectie a cartusului, acest praf poate ajunge peste tot în imprimantă cauzând o funcţionare defectuoasă. Totuşi imprimantele laser sunt mult mai profesionale decât cele pe cerneală iar o reumplere a cartuşului, cu toate că este mai costisitoare, ţine mult mai mult decât în cazul imprimantelor pe cerneală (minim 1000 de foi).

Pretul unei reumpleri cu toner pentru o imprimanta laser alb-negru este, de regula, cuprins intre 30 si 50 lei iar inspectia cartusului costa 10 lei, dar in urma inspectiei, de multe ori, se poate constata faptul ca anumite cartuse nu trebuie reincarcate si din alte cauze se produc probleme la imprimare. Pretul concret al reumplerii unui cartus pentru o imprimanta laser alb-negru il puteti afla in urma solicitarii de pret de la subsolul paginii.

A nu se confunda niciodată tonerul negru pentru imprimanta laser alb/negru cu tonerul negru pentru imprimanta laser color. Imprimantele laser color folosesc, de obicei, 4 cartuşe de toner: unul negru (black), unul galben (yellow), unul roz (magenta) şi unul albastru (cyan). Fiecare se reumple cu tonerul de culoarea respectivă pentru modelul de imprimantă din care face parte. Preţurile pentru reumplerea cu toner color nu pot fi concrete, acestea diferă de la model la model şi variază între 40 şi 400 lei / bucată. Pretul concret al reumplerii unui cartus pentru o imprimanta laser color il puteti afla in urma solicitarii de pret de la subsolul paginii.


5. Componentele unui cartus de toner

Cartuşul de toner este format din cilindru, lamelă de ştergere, PCR şi mag roller. Defectarea oricăreia dintre aceste piese cauzează o funcţionare defectuasă a cartuşului. Asta înseamnă că atunci când imprimanta tipăreşte "mai şters" nu lipsa de toner este neapărat cauza ci se poate ca una dintre piesele enumerate să trebuiasca inlocuita. Asadar numai in urma inspectiei putem constata cauza functionarii defectuase a cartusului dumneavoastra. Pe langa toate acestea cartusul dumneavoastra va rezista mult mai mult si va putea fi reincarcat de mai multe ori datorita schimbului regulat de piese.

Inspectia (manopera) unui cartus de toner costa 10 lei. Preturile pentru piesele de schimb se pot afla in urma solicitarii de pret din subsolul paginii.


6. Despre CHIP-uri

Anumite cartuse (de toner sau cerneala) sunt prevazute de catre producator cu CHIP-uri care sa impiedice reumplerea. In majoritatea cazurilor aceste CHIP-uri pot fi inlocuite. Pretul unui CHIP variaza intre 15 si 30 lei. Cateva exemple de astfel de cartuse ar fi HP 13A, rezerve de cerneala Canon CLI 5E, etc.


7. Înlocuirea cartusului

După mai multe reîncărcări sau pentru păstrarea garanţiei imprimantei, cartuşele trebuie înlocuite. Noile cartuşe cumpărate de dumneavoastră pot fi originale sau compatibile.


8. Cartuşele originale

Cartuşele originale sunt produse de acelaşi producător ca şi imprimanta, sunt garantate de fabrică şi imprimanta în care sunt instalate îşi păstrează garanţia în condiţiile iniţiale. Dezavantajul este reprezentat de preţ, acesta fiind mai mare decât în cazul cartuşelor compatibile precum şi în cazul reumplerii lor.

Dorim inca o data sa va instiintam ca la fiecare golire a oricarui tip de cartus acesta trebuie inlocuit cu unul original pentru ca imprimanta sa isi pastreze garantia de la producator. O reumplere sau o inlocuire a cartusului cu unul compatibil inseamna pierderea garantiei de la producator.


9. Cartuşele compatibile

Cartuşele compatibile sunt produse de diverse alte fabrici decât cele ale producătorului de imprimante, având doar un certificat de conformitate emis de acea fabrică. Odată ce înlocuim cartuşul original cu unul compatibil, garanţia imprimantei se pierde, ca şi în cazul reumplerii. Avantajul constă însă în preţul mult mai scăzut decât al unui cartuş original. In consecinta daca ati reumplut cartusul dumneavoastra de mai multe ori si nu mai poate fi reumplut este mai avantajos sa il inlocuiti cu unul compatibil, garantia imprimantei dumneavoastra fiind deja pierduta.


De reţinut

 • Orice imprimantă îşi pierde garanţia de la producător în momentul în care cartuşul se încarcă sau se înlocuieşte cu un cartuş compatibil.
 • Singurele cartuşe garantate 100% sunt cele originale.
 • Un cartuş de cerneală reîncărcat nu poate fi garantat.
 • Nu doar tonerul cauzează probleme în cazul cartuşelor pentru imprimate laser. Acestea sunt formate din alte 4 consumabile de baza (precum uleiul sau plăcuţele de frână la maşini) şi trebuie revizuite total odată cu reumplerea.


Solicitare de preţ

Completaţi următorul formular pentru a afla toate preţurile (pentru reumplere, cartuş compatibil şi original) şi sfaturile noastre în cazul cartuşului dumneavoastră.

Nume, prenume:
Număr de telefon: (OPTIONAL)
Email:
Model cartuş / imprimantă:
Alte menţuni: (OPTIONALE)
 
Trimite solicitarea
a